1 voor allen, allen voor erfgoed

Marius Meremans, Karin Brouwers, Orry Van de Wauwer, Katia Segers, Cathy Coudyser, Bart Caron,

Vanmiddag was de plenaire zitting van het Vlaams Parlement het toneel van een opmerkelijk initiatief van de leden van de commissie cultuur - waaronder mezelf.

Over de partijgrenzen heen, maar vanuit een gezamelijke bekommernis voor de erfgoedsector stelden mijn collega’s en ik een aantal vragen aan ministers in verschillende beleidsvelden. Iedereen ging ook samen op de foto (zie boven).
 

Het is immers onze overtuiging dat cultureel erfgoed in de brede zin van het woord niet alleen erkenning en ondersteuning verdient van de minister van cultuur. Er zijn tal van raakpunten en kansen te vinden in de kruisbestuiving van erfgoedzorg en beleidsvelden zoals innovatie, toerisme, woonbeleid, de gezondheidszorg, internationaal beleid, onderwijs en integratie. Mijn insteek was de overlap van cultureel erfgoed en onroerend erfgoed. Wat kunnen beide domeinen van elkaar leren?

Zoveel parlementairen, zoveel ministers, zoveel vragen, maar met als gemeenschappelijke noemer hetzelfde warme hart voor musea, cultureel en onroerend erfgoed.

Een overzicht van alle erfgoedvragen van mijn collega's en mezelf vind je hier.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is