2018 - 2020 in het teken van onze Vlaamse Meesters

Door Manuela Van Werde op 16 september 2016, over deze onderwerpen: Antwerpen, Cultureel erfgoed, Cultuur, Erfgoed, KMSKA, Onroerend erfgoed, Rubenshuis, Toerisme
Vlaamse Meesters

Ik stel met veel plezier vast dat Toerisme Vlaanderen zich opmaakt voor het feestjaar 2018 - 2020. In die periode staat heel wat te gebeuren in Vlaanderen (vakantieland). 

Er is de heropening van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen, dat momenteel een volledige renovatie ondergaat. De werkzaamheden kan je volgen op 'Het Nieuwe Museum'.  

Daarnaast herdenkt Vlaanderen de 450ste verjaardag van het overlijden van Pieter Bruegel en is er de terugkeer van het Lam Gods naar de Sint Baafskathedraal in Gent.

Redenen genoeg voor minister van Toerisme Ben Weyts om van 2018-2020 een jubeljaar te maken, en hoog in te zetten met de campagne 'Vlaamse Meesters' (Rubens, Van Eyck en Bruegel).

Toerisme Vlaanderen deed een marktonderzoek om buitenlandse bezoekers te lokken. Uit dat onderzoek kwamen toch enkele interessante bevindingen naar boven. Rusland en Spanje blijken de landen met de meeste interesse voor kunst en cultuur en ook de grootste kennis van onze Vlaamse meesters. De Zwitsers, Noren en Zweden blijken dan weer minder op zoek te gaan culturele bestemmingen als ze hun vakanties plannen.

Ook Nederland scoort niet zo goed, en dat blijft me verbazen. Ik geloof echt dat we de banden tussen Vlaanderen en Nederland op cultureel vlak nog moeten aanhalen. Er is zo veel dat ons bindt.

Het volledige rapport lees je hier.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is