Antwerps erfgoed krijgt nieuwe toekomst

Door Manuela Van Werde op 18 september 2018, over deze onderwerpen: Antwerpen, Antwerpse musea, Bart De Wever, Cultuur, Erfgoed, Geert Bourgeois, Herita, Onroerend erfgoed, Stad Antwerpen, Werelderfgoed
Renovatie Handelsbeurs Antwerpen (foto: Dirk Vermeiren)

Aan werven geen gebrek in Antwerpen, de meeste daarvan hebben te maken met nieuwbouw of de heraanleg van verkeersinfrastructuur.

Maar de werven die mij het meest interesseren zijn die van ons historisch patrimonium. De Vlaamse regering en ons stadsbestuur investeren immers flink in de restauratie, renovatie en herbestemming van een aantal iconische Antwerpse gebouwen.

De afgelopen weken bezocht ik resp. de Handelsbeurs, de Sint-Jacobskerk, het Stadhuis en het Steen, die stuk voor stuk in de stellingen staan (zie onderstaande fotospecial). Het vraagt misschien wat verbeelding, maar ik ben er zeker van dat deze erfgoedparels straks weer volop zullen schitteren. Daarvoor heb ik de afgelopen jaren als Vlaams parlementslid voldoende vertrouwen gekregen in het beleid van minister Geert Bourgeois en de erfgoedsector.

Wie zijn geschiedenis niet kent, heeft  geen toekomst.   

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is