Manuela Van Werde roept private radiozenders op meer muziek van eigen bodem te draaien

Door Manuela Van Werde op 27 maart 2020, over deze onderwerpen: Media, Coronacrisis

“Ook de private radiozenders, van de landelijke stations tot de kleine lokale zenders, kunnen meer aandacht besteden aan de muziek van onze componisten, zangers en groepen.” Vlaams Parlementslid Manuela Van Werde vraagt dat private radiostations de coronacrisis leefbaar helpen maken voor onze artiesten door hun muziek te draaien. 

Artiesten missen inkomsten door corona

Volksvertegenwoordiger Van Werde steunt ook het initiatief van de VRT om extra veel Vlaamse muziek op de VRT-radionetten aan bod te laten komen.“Niet alleen de muziekhuizen en festivalorganisatoren voelen de gevolgen van de coronapandemie en de gezondheidsmaatregelen. Ook de artiesten zelf missen heel wat inkomsten door de afgelaste optredens, tot heel wat festivals deze zomer toe. Dat de openbare omroep de artiesten van eigen bodem extra aan bod laat, geeft hen de kans iets meer inkomsten te genereren via hun auteursrechten en billijke vergoedingen.” 

Van Absynthe Minded tot Laura Lynn

Wat Van Werde betreft hoeft dat niet beperkt te blijven tot de openbare omroep. “Ook de private radiozenders, van de landelijke stations tot de kleine lokale zenders, kunnen meer aandacht besteden aan de muziek van onze componisten, zangers en groepen. Van popmuziek tot klassieke muziek en in alle talen en genres, van Absynthe Minded tot Laura Lynn. Zonder dat het de zenders meer hoeft te kosten doen ze zo hun spreekwoordelijke duit in het zakje en maken zij deze moeilijke zomer iets meer leefbaar voor onze artiesten.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is