Op weg naar 14 oktober: bezoek aan Antwerpen

Door Manuela Van Werde op 2 oktober 2018, over deze onderwerpen: Antwerpen, Cultureel erfgoed, Erfgoed, Geert Bourgeois, Onroerend erfgoed, Stad Antwerpen

(bekijk zeker onderaan het filmpje)

Ik zal eerlijk zijn; als ik voorbij het voormalige Museum Smidt van Gelder op de Belgiëlei in Antwerpen kom, bloedt mijn erfgoedhart.

Ik kan er moeilijk vrede mee nemen dat het prachtige pand al zo lang leegstaat. Als Vlaams parlementslid probeer ik zo goed en kwaad als kan het dossier op te volgen, en ik stelde hierover al enkele vragen aan minister Geert Bourgeois.

Intussen groeide een hele generatie Sinjoren op die het pand en zijn geschiedenis niet kent, en dat is doodzonde. Een hedendaagse invulling, met een (deels) publieke functie zou die Antwerpenaren kunnen verwelkomen in het monumentale gebouw en de historische tuin. Ik hoop dat hierover binnen de kortst mogelijke tijd duidelijkheid komt.

Paul Cordy, districtsburgemeester Antwerpen, deelt mijn bezorgdheid voor Smidt van Gelder, en met hem bezocht ik het pand.  

Het is duidelijk: het Antwerpse erfgoed is bij Paul en de N-VA in goede handen. Op 14 oktober houdt u ons historisch patrimonium hoog op de Antwerpse agenda dankzij een stem voor de N-VA.

Manuela Van Werde: plaats 53 lijst gemeenteraad, plaats 32 lijst district Antwerpen
Paul Cordy: lijsttrekker district Antwerpen

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is