Op weg naar 14 oktober: bezoek aan Berchem

Door Manuela Van Werde op 8 oktober 2018, over deze onderwerpen: Antwerpen, Cultureel erfgoed, Erfgoed, Geert Bourgeois, Onroerend erfgoed, Religieus erfgoed, Stad Antwerpen

(bekijk zeker het filmpje onderaan deze tekst)

De Berchemse  districtsvoorzitter Evi Van der Planken (N-VA) kan haar enthousiasme over het eerherstel van ‘Berchem Kerk’ niet verbergen.

Evi: ‘Wie ons district nu binnenrijdt langs de Grote Steenweg, ziet de kerk zoals ze ooit gebouwd werd. Decennialange vervuiling werd verwijderd, het fijne stukwerk ziet er weer uit als toen het werd aangemaakt, en zowel de beeldhouwwerken binnen als buiten kregen een beurt. Het gebouw springt nu bovendien spaarzaam om met energie.’

Evi dankt Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA) die zijn verantwoordelijkheid nam in dit dossier, en ze is vol lof over de professionals uit de erfgoedzorg die zich om deze erfgoedparel aan de Singel bekommerden.

Het is duidelijk: het Berchemse erfgoed is bij Evi Van der Planken en de N-VA in goede handen. Op 14 oktober houdt u ons historisch patrimonium hoog op de Antwerpse agenda dankzij een stem voor:

Manuela Van Werde: lijst gemeenteraad plaats 53, lijst district Antwerpen plaats 32
Evi Van der Planken: lijsttrekker district Berchem.


 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is