Op weg naar 14 oktober: bezoek aan de polders

Door Manuela Van Werde op 1 oktober 2018, over deze onderwerpen: Antwerpen, Cultureel erfgoed, Erfgoed, Onroerend erfgoed, Stad Antwerpen, Toerisme

(vergeet niet het filmpje te bekijken, onderaan)

De Buitenmolen is als sinds zijn bouwjaar 1822 een referentie in Berendrecht en de omliggende polders.

Maar dat de molen nu opnieuw straalt (en draait) als in de beginjaren is de verdienste van het districtsbestuur onder leiding van een enthousiaste ploeg N-VA’ers, met aan het hoofd districtsburgemeester Carl Geeraerts. Je zou de molen een symbool kunnen noemen voor de mentaliteit in het noordelijkste district van Antwerpen. Het ligt in de schaduw van onze wereldhaven, maar respecteert en koestert zijn verleden als polderdorpen.

Dat zie je ook aan de beleidsaccenten die de N-VA in Berendrecht, Zandvliet en Lillo legt. Maar behalve de symbolische waarde is de Buitenmolen ook gewoon een leuke pleisterplaats voor een terrasje, of om een balletje te slaan op de minigolf.

Het is duidelijk: het erfgoed in de polders is bij Carl en de N-VA in goede handen. Op 14 oktober houdt u ons historisch patrimonium hoog op de Antwerpse agenda dankzij een stem voor de N-VA.

Manuela Van Werde: gemeenteraad plaats 53, district Antwerpen plaats 32
Carl Geeraerts: lijsttrekker district Berendrecht, Zandvliet, Lillo 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is