Op weg naar 14 oktober: bezoek aan Deurne

Door Manuela Van Werde op 7 oktober 2018, over deze onderwerpen: Antwerpen, Cultureel erfgoed, Erfgoed, Geert Bourgeois, Onroerend erfgoed, Stad Antwerpen

(bekijk zeker ook het filmpje onderaan de tekst)

De Deurnese districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) heeft een erfgoeddroom, en die wilde hij maar al te graag met mij delen.

Hij nam me in hartje Deurne mee naar de voormalige brouwerij De Ridder, een drie verdiepingen hoog complex met hoofd- en bijgebouwen, volledig onderkelderd en met grote zolderruimten. Structureel is de voormalige stoombierbrouwerij volledig in orde, al moet gezegd worden dat een opfrisbeurt erg nodig is.

Maar de districtsburgemeester droomt van een herbestemming. Op dit moment huizen er een aantal schuttersverenigingen, culturele verenigingen en kunstenaars, maar daarmee is het volledige potentieel niet benut. Tjerk verwijst naar de Brouwerij De Coninck in Berchem, en naar wat die herbestemming voor het district heeft betekend.

Het is duidelijk: het Deurnese erfgoed is bij Tjerk en de N-VA in goede handen. Op 14 oktober houdt u ons historisch patrimonium hoog op de Antwerpse agenda dankzij een stem voor:

Manuela Van Werde: lijst gemeenteraad plaats 53, lijst district Antwerpen plaats 32
Tjerk Sekeris: lijsttrekker district Deurne
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is