Op weg naar 14 oktober: bezoek aan Ekeren

Door Manuela Van Werde op 25 september 2018, over deze onderwerpen: Antwerpen, Cultureel erfgoed, Erfgoed, Geert Bourgeois, Onroerend erfgoed, Stad Antwerpen
Wapenschild Ekeren (bierschalen)

(bekijk zeker onderstaande filmpje)

Districtsburgemeester Koen Palinckx mag niet klagen over zijn werkplek. Hij houdt kantoor in het Hof van Veltwijck, ‘kasteel Veltwijck’ in de volksmond. Behalve de administratie vind je er ook het Documentatiecentrum Noorderpolders.

Heeft Ekeren het mooiste districtshuis? Volgens Koen wel. Hij leidt mensen graag rond in het kasteel, zeker schoolkinderen, zodat hij de geschiedenis van Ekeren in geuren en kleuren kan vertellen.

Koen wil de Ekerenaars zoveel mogelijk betrekken bij het kasteel, bv. door evenementen in het Veltwijck-decor te laten doorgaan. In de zomer is er een mooi pop up-café.

Als Vlaams parlementslid, actief in de commissie Onroerend Erfgoed, weet ik dat Vlaanderen dankzij de inzet van minister Geert Bourgeois (N-VA) ook een fikse bijdrage aan de renovatie van het Hof van Veltwijck leverde.

Het is duidelijk: het Ekerse erfgoed is bij de N-VA in goede handen. Op 14 oktober houdt u ons historisch patrimonium hoog de Antwerpse agenda dankzij  een stem voor:

Manuela Van Werde: gemeenteraad 53, district Antwerpen plaats 32
Koen Palinckx: lijsttrekker district Ekeren

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is