Op weg naar 14 oktober; bezoek aan Merksem

Door Manuela Van Werde op 24 september 2018, over deze onderwerpen: Antwerpen, Cultureel erfgoed, Cultuur, Erfgoed, Geert Bourgeois, Onroerend erfgoed, Religieus erfgoed, Stad Antwerpen

(bekijk zeker onderstaande filmpje)

Ik kon me geen betere gids voorstellen dan Lia Somers om het Merksems erfgoed te bezoeken. Zij is een levende encyclopedie, een vlotte verteller en vooral: op en top Merksemnaar. 

Lia liet me de Sint-Bartholomeuskerk zien, een monumentaal gebouw dat de bezoekers aan het begin van de Bredabaan begroet. De 800 jaar oude kerk en de aanwezige kunstschatten hebben geen geheimen voor haar, die als voorzitster van de lokale heemkring uitstekend geplaatst is om één en ander te kaderen in de geschiedschrijving van Merksem en Vlaanderen, volksvertellingen en legenden, en veel Merksemse ‘couleur locale’. 

Als Vlaams parlementslid, actief in de commissie Onroerend Erfgoed, weet ik dat Vlaanderen dankzij de inzet van minister Geert Bourgeois (N-VA) ook een fikse bijdrage aan de renovatie van de Sint-Bartholomeuskerk leverde. Het is duidelijk: het Merksemse erfgoed is bij Lia en de N-VA in goede handen.

Op 14 oktober houdt u ons historisch patrimonium hoog de Antwerpse agenda dankzij  een stem voor de N-VA.

Manuela Van Werde: gemeenteraad plaats 53, district Antwerpen plaats 32.
Lia Somers: district Merksem plaats 4.


 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is