Open Monumentencongres

Door Manuela Van Werde op 19 maart 2019, over deze onderwerpen: Cultureel erfgoed, Erfgoed, Geert Bourgeois, Herita, Onroerend erfgoed, Voordrachten
Monumentendebat 14 maart 2019

Grote belangstelling voor het Open Monumentencongres van Herita vorige week donderdag in de prachtige Abdijsite Herkenrode (Hasselt).

Een tweehonderdtal erfgoedprofessionals kwamen er samen om een stand van zaken op te maken over de erfgoedzorg in Vlaanderen. De timing was perfect: de huidige legislatuur zit er bijna op, en op het congres werd dan ook de eindafrekening gemaakt van 5 jaar erfgoedbeleid van minister Geert Bourgeois.

Tijdens mijn key note-speech kreeg ik 5 minuten de tijd om het beleid sinds 2014 toe te lichten, alle realisaties en verwezenlijkingen op een rijtje te zetten, maar ook om aan zelfkritiek te doen.

Want alles kan uiteraard beter. Wie ook de volgende minister van onroerend erfgoed wordt, ik vind dat die werk moet maken van het wegwerken van de wachtlijsten en een budgettering die dat mogelijk maakt. Dit betekent niet noodzakelijk meer geld - al zou dat uiteraard welkom zijn - maar het gerichter inzetten van de beschikbare middelen.

Ik wil in elk geval de handschoen opnemen, en ben om die reden opnieuw kandidaat voor het Vlaams Parlement.

Ik reken daarbij op alle kiezers die het belangrijk vinden dat er iemand met een hart voor erfgoed in het parlement zetelt. U vindt mij op 26 mei op plaats 10 van de Antwerpse N-VA-lijst.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is