Weg met 'We zijn wij' ?

Door Manuela Van Werde op 18 oktober 2018, over deze onderwerpen: Media, Sven Gatz, Toerisme, TV
Setfoto 'Weg zijn wij' (copyright VRT)

Deze week las ik in verschillende kranten dat de VRT haar programma ‘Weg zijn wij’ schrapt.

Dit programma werd de opvolger van ‘Vlaanderen Vakantieland’ genoemd, maar in tegenstelling tot zijn voorganger loopt dit programma niet het hele jaar door. Er werden 3 seizoenen van 10 afleveringen gemaakt en het wordt uitgezonden op zaterdagavond, rond 20 uur. Anders dan in 'Vlaanderen Vakantieland' wordt er exclusief aandacht gegeven aan Vlaanderen.

Het programma behaalde afgelopen zaterdag nog meer dan een half miljoen kijkers en scoorde op de vooravond van de verkiezingen zelfs beter dan 'Het Grote Debat' dat een uur later werd uitgezonden.
 

Na de eerder aangekondigde besparingen binnen de culturele opdracht van de VRT is dit nu het zoveelste element waar ze die ingezette lijn duidelijk doortrekken. Opnieuw verdwijnt een programma dat Vlaanderen de nodige toeristische aandacht gaf.

Ook de cultuursector deelt onrechtstreeks in de klappen, want zo'n tv-programma is een ideale hefboom om ook musea, tentoonstellingen, erfgoed en verenigingsleven in de verf te zetten.

Gisteren stelde ik over het verdwijnen van alweer een toeristisch programma op de openbare omroep een vraag aan minister voor media Sven Gatz.

Op onderstaande beeldfragment zie je mijn vraag, het antwoord van de minister en de tussenkomsten van mijn collega's uit andere fracties.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is